Podręcznik do eliksirów
Administrator
Eliksir Śmierci
Składniki:
- 6 liści Tojadu żółtego
- wyciąg z soku mandragory
- 5 gr. Oczu żuka
- 2 gr. skrzeku ropuchy
- 1 kijanka żaby bagiennej
- ogon szczura
- wyciąg z Błotnicy
- 1 pająk
- żółć pancernika
Sposób przygotowania:
Żółć pancernika zmieszaj z sokiem mandragory i wrzuć 5 gr. oczu żuka. Zagotuj. Powoli dodawaj skrzek a następnie liście Tojadu. Dodaj posiekany ogon szczura o raz wyciąg z Błotnicy. Niech wywar ostygnie. Potem wrzuć pająka i kijankę. Mieszaj aż eliksir uzyska przezroczysty kolor i smak wody. By uśmiercić osobę każ jej wypić eliksir w całości.
Odpadanie kończyn i zanik kości
Składniki:
- 20 dek. Sproszkowanych skrzydełek nietoperza
- jeden ogon jaszczurki stepowej
- 4 nogi pajęcze
- wyciąg z soku mandragory
- szczypta sproszkowanej skórki ropuchy jadowitej
- włos ofiary
- paznokieć szczura
Sposób przygotowania:
Do kociołka z 24 karatowego złota wlać wyciąg z soku mandragory i doprowadzić do wrzenia, dosypać 20 dek. Sproszkowanych skrzydełek nietoperza i dodać 2 nogi pajęcze. Odstawić na 4 noce. Potem wymieszać i zagotować. Powoli, mieszając dodawać posiekany ogon jaszczurki stepowej, następnie wrzucić cały paznokieć szczura. Pozostawić do wystygnięcia następnie wrzucić włos ofiary szczypta sproszkowanej skórki ropuchy jadowitej dodać 2 nogi pajęcze. I dodać 5 łyżek do potrawy spożywanej przez ofiarę.
Offline